16 Mart 2019 Cumartesi

31 Mart Yerel Seçimleri
 

    31 Mart 2019 yerel seçimlerine kısa bir süre kaldı. Metrepollerde AKP aleyhine ciddi değişiklikler olacağına pek ihtimal vermiyorum. Son bir, bir buçuk yılda ekonomik alanda yaşanan çok ciddi çalkantılara rağmen, ana muhalefet cephesinde istikrarlı alternatif bir duruş sergilenemedi. Ana muhalefetin perişan durumu, iktidar partisinin yığınlar arasında ister istemez birincil aktör olarak kabul edilmesini sağlamakta. İktidar, kitleler nezdinde yerel seçimlerle genel seçimler arasındaki farkı kaldırdı. Bu farklılığın kaldırılması, hükümet lehine  pisikolojik üstünlüğün elde edilmesini sağladı. Bu durum seçimlerde önemli bir faktör olacaktır.

    PKK/HDP cenahına gelince. Her açıdan maskesi düşen, sırtarmışlığı en net biçimiyle ortaya çıkan kesim bunlardır. Her yönüyle KÜRT/Kürdistan düşmanlıklarını artık saklayamaz olmuşlardır. Halk katillikleri, çocuk katillikleri hiç bu kadar, bu dönemdeki kadar netlik kazanmamıştı. Bu durum, Kürt halkının geleceği açısından belirleyici bir öneme sahiptir. Bu cinayet şebekesi üzerinde karanlık güçlerin gerdiği kol kanat artık yeterli olmamakta. Türkçülüğü kendine yegane şiar edinmiş PKK/HDP'nin karanlık güçlerin elinde oynayacağı rol artık sınırlıdır.

11.03.2019

Baki Karer

Hiç yorum yok:

    PKK TERÖRÜNÜN GELDİĞİ NOKTA     Epeyce bir süreden bu yana Pkk/Dem’de neler oluyor diye tartışmalar yürütülüyor. Tartışmalarda, son...